Terug naar de krant

Paar duizend betogers verlaten Roeterseiland en lopen mars richting centrum

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Een paar duizend pro-Palestijnse betogers hebben zich inmiddels aangesloten bij de demonstratie in Amsterdam donderdagavond. Zij hebben Roeterseiland van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verlaten en trekken in een mars richting het centrum van Amsterdam. Dat melden Het Parool en persbureau ANP.

Het is niet bekend waar de betogers heen gaan. Bij de demonstratie, die zich onder andere richt tegen het optreden van de politie bij de studentenprotesten de afgelopen dagen, zijn vele agenten en de Mobiele Eenheid aanwezig. De politie zegt in een bericht op X dat de ME aanwezig is om „escalatie te voorkomen”. De groep is rond 19.45 uur begonnen aan een mars vanaf de Roetersstraat.

Ook in Utrecht wordt gedemonstreerd: daarbij zijn zo’n tweehonderd mensen aanwezig. Zij zijn op het Domplein aangekomen na een mars en houden daar een sit-in.

Lees ook Opnieuw demonstraties: honderden mensen aanwezig bij Roeterseilandcampus
Actievoerders vertrokken, demonstratie in Amsterdam voorbij

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in